Finanční zabezpečení na stáří pohledem studentů FM VŠE v Praze - Horský, Tomáš; Vopátek, Jiří; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou důchodového zabezpečení v podmínkách České republiky. Zaměřuje se na postoje a chování studentů Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické v Praze vzhledem ke spoření na stáří. Výzkum probíhal za využití dotazníkového šetření a kladl si za cíl zjistit, jak se studenti staví k demografickému stárnutí, zda jsou ochotni si spořit a jaké produkty zajištění využívají. Výsledky ukazují na nízké zapojení se v rámci aktivního spoření na stáří. Studenti si ale uvědomují rizika spojená s demografickým vývojem, jsou ochotni si spořit, ale čelí v tomto směru řadě bariér.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses