Vplyv potlačovania hlasu manažérov na ich následnú komunikáciu s podriadenými - Polák, Jakub; Golotovskiy, Roman; Králová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalárska práca sa zameriava na dopady negatívnych skúseností so zamlčovaním hlasu manažérov ich nadriadenými. Bola nastolená výskumná otázka: „Ako negatívne skúsenosti s potlačovaním hlasu ovplyvňujú manažéra pri jeho následnej komunikácii s podriadenými?“ Teoretická časť bakalárskej práce predstaví konštrukty zamestnanecký hlas a zamestnanecké mlčanie, ich dopady a zároveň venuje pozornosť aj manažérovi v konštrukte mlčania v organizácii. Praktická časť bola prevedená pomocou kvalitatívneho výskumu s využitím pološtruktúrovaných rozhovorov. Dáta z rozhovorov boli analyzované pomocou programu f4analyse a analýzou bol vytvorený model Prehodnotenia komunikácie manažéra vplyvom negatívnej skúsenosti. Výsledky ukázali, že negatívna skúsenosť manažéra s potlačením jeho hlasu nadriadeným vedie k prehodnoteniu postojov a ku konkrétnym pozitívnym zmenách v komunikácii s podriadenými.
Vedoucí práce: Roman Golotovskiy
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses