Specifika managementu hudebních institucí z pohledu manažerů a podřízených - Tkadlčíková, Eliška (2025)
Cílem práce je identifikovat specifika managementu ve vzdělávacích hudebních institucích a orchestrech. Teoretická část práce bude věnována ukotvení klíčových témat vztahujících se k výzkumným otázkám v odborné literatuře. Empirická část práce se zaměří na vnímání specifik hudebních institucí, manažerských dovedností, stylu vedení, oblastí pro zlepšení z pohledu podřízených a výzev, se kterými se manažeři v hudebních institucích nejčastěji potkávají. Práce vyústí v interpretaci odpovědí na výzkumné otázky, které se budou opírat o výsledky autorského kvalitativního výzkumu.