Sport vs E-sport : Komparace typů sociálního kapitálu a vybraných dimenzí osobnosti - Dennison, Jindřich; Šimáček, Petr; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá souvislostí mezi typy sociálního kapitálu, kterými jsou bonding a bridging social capital a vybranými dimenzemi osobnosti, kterými jsou agreeableness a extraversion v prostředí sportu a e- sportu. Dochází zde ke komparaci jednotlivých konstruktů mezi dvěma skupinami. Všechny konstrukty jsou podrobně popsány v literární rešerši práce. Na základě teorie byly formulovány dvě výzkumné otázky a ke každé výzkumné otázce byly formulovány dvě hypotézy. Sběr dat proběhl formou dotazníkového šetření a nasbíraná data byla analyzována a vyhodnocena pomocí vhodných statistických metod. Výsledky práce ukazují, že mezi skupinami je rozdíl především v míře bridging social capital a agreeableness, kdy vyšší průměrné hodnoty byly pozorovány u respondentů, kteří se věnují tradičnímu sportu. U zbylých konstruktů byly pozorovány velmi malé a statisticky nevýznamné rozdíly.
Vedoucí práce: Petr Šimáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses