Digitální transformace ve finančním managementu - Bastl, Sofie; Kozáková, Petra; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou digitální transformace ve finančním managementu malých a středních podniků v České republice. Cílem bylo zjistit, jaké technologie podniky používají, jaké faktory ovlivňují jejich přijetí a jaké dopady mají na praxi. Teoretická část se opírá o model UTAUT a TAM, přičemž analyzuje také překážky a přínosy digitální transformace. Výzkumná část je založena na kvantitativním přístupu, konkrétně dotazníkovém šetření mezi 92 respondenty. Výsledky vícenásobné lineární regrese potvrdily statisticky významný vliv facilitačních podmínek na míru digitální transformace. Práce přináší teoretický přínos pro pochopení digitální transformace v SME a zároveň praktické implikace pro manažery, kteří se snaží efektivně zavádět nové technologie.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses