Nelegální práce : vliv na manažerské rozhodování - Barteska, Pavel; Hajdíková, Taťána; Vašíčková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Předmětem práce je fenomén nelegální práce, zaměstnávání formou zastření pracovněprávního vztahu jinou nebo žádnou smlouvou. Zaměřuje se především na práci na černo. Tato práce shrnuje její rizika, výhody a nevýhody z pohledu různých subjektů. Dále se věnuje pracovní motivaci v kontextu nelegální práce a postojům k nelegálnímu zaměstnávání. Cílem práce je identifikovat motivy vedoucí k výkonu nelegální práce a zhodnotit jejich možný vliv na rozhodování managementu v oblasti zaměstnávání. Praktická část je založena na kvalitativním výzkumu, jež je realizován skrze polostrukturované rozhovory, které jsou následně analyzovány pomocí tematické analýze. Výstupem je ucelený pohled na vnímání nelegální práce v České republice.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses