Design obalu produktu a jeho vliv na nákupní rozhodování - Malý, Vojtěch; Bažantová, Simona; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zabývá vlivem designu obalu produktu na vizuální pozornost, vnímanou atraktivitu, očekávanou chuť a záměr ke koupi. Cílem práce bylo ověřit, zda různé vizuální vlastnosti obalu (barva, grafické tvary, typografie) ovlivňují spotřebitelské chování a vnímání. Výzkum kombinoval eye-trackingové šetření s dotazníkovým šetřením. V rámci výzkumu bylo testováno šest hypotéz. Výsledky ukázaly, že vnímaná atraktivita obalu ovlivňuje záměr ke koupi. Vliv kongruence designu neměl významný vliv na vizuální pozornost. Design obalu dále ovlivňoval očekávanou chuť produktu. Práce přináší teoretický přínos v oblasti multisenzorického marketingu a praktická doporučení pro marketéry při navrhování obalů.
Vedoucí práce: Simona Bažantová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses