Udržitelnost jako faktor vnímání luxusu : Analýza postojů mladé generace k udržitelným luxusním produktům - Müllerová, Eliška; Kincl, Tomáš, 1979-; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá, do jaké míry je udržitelnost vnímána jako součást luxusu mezi mladými spotřebiteli. Na základě replikace studie Aggarwala et al. (2024) byl proveden kvantitativní výzkum prostřednictvím online dotazníku. Výsledky ukázaly, že funkční, emocionální a symbolické hodnoty výrazně ovlivňují postoje k udržitelným luxusním značkám, zatímco etická hodnota (pocit odpovědnosti) se jako významný faktor neprokázala. Zásadními faktory se ukázaly být osobní zkušenost a plynulý zážitek (Flow Experience), které posilují vztah ke značce.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses