Přijetí AI ve finančním managementu obchodních společností v ČR - Pourová, Vendula; Kozáková, Petra; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zabývá identifikací postojů a názorů českých obchodních společností na implementaci umělé inteligence do finanční-ho managementu. Cílem výzkumu je zjistit, zda podniky vidí v zavedení AI příležitost či hrozbu, jaké faktory ovlivňují její přijetí či nepřijetí, v jakých oblastech chtějí technologii zavést a jaké konkrétní nástroje k tomu plánují použít. Využita byla kvantitativní metoda, konkrétně dotazníkové šetření. Výsledky ukázaly a přinesly vzácné poznatky související s adopcí umělé inteligence ve finančním managementu, přičemž většina společností zastává pozitivní postoj a vidí v technologii AI příležitost.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses