Generační rozdíly v používání mobilních telefonů z hlediska každodenních spotřebních praktik - Heřmánková, Viktoria; Šimůnek, Michal, 1976-; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Mobilní telefon se stal nedílnou součástí každodenního života sociálních aktérů, klíčovou roli hraje ve všech fázích nákupního procesu a chování spotřebitelů. Cílem práce je zkoumat generační rozdíly při používání mobilních telefonů v rámci každodenních spotřebních praktik. Generace jsou totiž dnes často vymezovány právě na základě jejich vztahů k digitálním a mobilním technologiím: generace X bývá označována jako digitální přistěhovalci (digital immigrants), generace Y jako digitální domorodci (digital natives) a generace Z jako mobilní domorodci (mobile natives). Pro zachycení každodenních praktik spojených s užíváním mobilních telefonů se předpokládá využití kvalitativního výzkumného designu a metod sběru dat jako např. pozorování, deníkové metody, daty podporované rozhovory, abstinenční techniky.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses