Motivace a činnosti členů výborů mysliveckých spolků - Vaverková, Pavla; Tripes, Stanislav; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu motivace členů výborů mysliveckých spolků působících na území České republiky. Cílem je identifikovat klíčové motivační a demotivační faktory, které ovlivňují ochotu členů vykonávat funkci ve vedení organizace. Současně práce zkoumá zastávané funkce a skutečně vykonávané činnosti členů výborů a jejich vliv na motivaci a demotivaci, včetně testování vztahů mezi (de)motivací a vybranými demografickými a strukturálními proměnnými. Pomocí dotazníkového šetření, zahrnujícího jak uzavřené, tak otevřené otázky, byly zachyceny individuální postoje a zkušenosti respondentů a identifikovány hlavní motivační a demotivační faktory. Statisticky významné vztahy nebyly prokázány u většiny sledovaných proměnných, výjimku však tvoří závislost komunitní motivace na věku a demotivace na vykonávané funkci předsedy. Výsledky výzkumu slouží jako podklad pro doporučení směřující k posílení motivace členů výborů a efektivnějšímu řízení mysliveckých spolků.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses