Crowdfunding jako způsob financování projektů - Hrbek, Tomáš (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá crowdfundingem jako způsobem financování projektů. Cílem práce bylo zjištění vlivu faktorů na úspěšnost crowdfundingové kampaně. Výzkum proběhl pomocí komparace úspěšných a neúspěšných kampaní. Výsledky ukazují, že k úspěchu pomáhá nastavit realističtější cílovou částku a častěji uspějí kampaně s nízkou cílovou částkou. Také je důležitá větší nabídka odměn a aktivní komunikace s přispěvateli. Z výzkumu jsou vytvořena doporučení pro nastavování a využívání faktorů při založení kampaně a během jejího průběhu.