Crowdfunding jako způsob financování projektů - Hrbek, Tomáš; Krbová, Jana, 1962-; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá crowdfundingem jako způsobem financování projektů. Cílem práce bylo zjištění vlivu faktorů na úspěšnost crowdfundingové kampaně. Výzkum proběhl pomocí komparace úspěšných a neúspěšných kampaní. Výsledky ukazují, že k úspěchu pomáhá nastavit realističtější cílovou částku a častěji uspějí kampaně s nízkou cílovou částkou. Také je důležitá větší nabídka odměn a aktivní komunikace s přispěvateli. Z výzkumu jsou vytvořena doporučení pro nastavování a využívání faktorů při založení kampaně a během jejího průběhu.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses