Parkování ve městech. - Vokoun, Martin; Krbová, Jana, 1962-; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá faktory ovlivňující nelegální parkování ve městě Jindřichův Hradec. Výzkum vychází z Teorie plánovaného chování (TPB) a Integrovaného modelu chování (IBM). Výzkum je zaměřen na čtyři oblasti: nedostatek legálních míst, riziko postihu, vizuální zákaz a preference krátké docházkové vzdálenosti. Data byla získána prostřednictvím dotazníku a analyzována pomocí Spearmanovy korelace. Výsledky potvrzují, že záměr parkovat nelegálně je významně ovlivňován nejen infrastrukturou, ale i psychologickými a situačními faktory. Práce přináší doporučení pro efektivnější městskou parkovací politiku.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses