Sociální sítě jako faktor ovlivňující pracovní výkon, prokrastinaci a digitální návyky u generace Z - Pichlová, Iveta (2025)
Bakalářská práce zkoumá vliv sociálních sítí na pracovní výkon, prokrastinaci a digitální návyky u generace Z. Cílem bylo zjistit, zda intenzita a způsob využívání sociálních sítí souvisí s negativním vnímáním výkonu a výskytem méně zdravých digitálních návyků. Výzkum byl realizován na vzorku 137 respondentů formou online dotazníku. Výsledky ukázaly, že vyšší denní doba a časté používání sítí během práce či studia souvisí s negativním hodnocením výkonu a častějším výskytem nezdravých digitálních návyků.