Pracovní a studijní zátěž a její vliv na kvalitu volného času - Brtníková, Monika (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem pracovní a studijní zátěže na kvalitu volného času vysokoškolských studentů v České republice. Cílem této práce bylo posoudit dopad pracovní a studijní zátěže na kvalitu volného času studentů a jejich celkový well-being. Výzkum byl realizován formou kvantitativního dotazníkového šetření mezi 105 studenty. Výsledky ukázaly, že vyšší pracovní a studijní zátěž souvisí s nižší kvalitou volného času. Naopak nebyl prokázán statisticky významný rozdíl v míře stresu mezi pracujícími a nepracujícími studenty, což naznačuje komplexní charakter této problematiky. Práce nabízí doporučení vysokým školám a zaměstnavatelům, jak podporovat rovnováhu mezi studijními, pracovními a osobními aktivitami studentů.