Bezpečnost informačních systémů v podnikovém prostředí - Vítková, Veronika (2025)
Práce se zabývá bezpečností informačních systémů ve strojírenském podniku. Cílem je analyzovat úroveň řízení informační bezpečnosti, identifikovat slabá místa a navrhnout konkrétní opatření ke zvýšení odolnosti vůči kybernetickým hrozbám. Použitou metodou je kvalitativní analýza podnikové dokumentace a polostrukturované rozhovory s klíčovými zaměstnanci. Analýza ukázala, že podnik splňuje základní legislativní požadavky, avšak rezervy má v oblasti systematické analýzy rizik a pravidelné aktualizace směrnic. Navržená opatření zahrnují zavedení systému řízení bezpečnosti informací, posílení školení zaměstnanců a zpřesnění evidence přístupových práv.