Bezpečnost informačních systémů v podnikovém prostředí - Vítková, Veronika; Přibil, Jiří, 1977-; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Práce se zabývá bezpečností informačních systémů ve strojírenském podniku. Cílem je analyzovat úroveň řízení informační bezpečnosti, identifikovat slabá místa a navrhnout konkrétní opatření ke zvýšení odolnosti vůči kybernetickým hrozbám. Použitou metodou je kvalitativní analýza podnikové dokumentace a polostrukturované rozhovory s klíčovými zaměstnanci. Analýza ukázala, že podnik splňuje základní legislativní požadavky, avšak rezervy má v oblasti systematické analýzy rizik a pravidelné aktualizace směrnic. Navržená opatření zahrnují zavedení systému řízení bezpečnosti informací, posílení školení zaměstnanců a zpřesnění evidence přístupových práv.
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses