Nadměrné utrácení za online nákupy - Tůma, Daniel (2025)
Bakalářská práce zkoumá lineární regresí faktory ovlivňující nad-měrné utrácení spotřebitelů za online nákupy, přesněji řečeno za notebooky. Výsledky ukazují, že faktory jako je cena zvoleného pro-duktu, vnímaná cena, vnímaná ekonomická náročnost, vnímaná atraktivita a postoj k půjčování si, nemají statisticky významný vliv na chování spotřebitele. Spotřebitelé mají tendenci volit „zlatou střední cestu“ a obecně mají averzi vůči zadlužování se. Toto platí i v případě, kdy při „zadlužení se“ pomocí splátkového kalendáře, by ve výsledku zaplatili méně. Výsledek poukazuje na důležitost po-chopení potřeb segmentu zejména vysokoškolských studentů.