Nadměrné utrácení za online nákupy - Tůma, Daniel; Gunina, Daria; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalářská práce zkoumá lineární regresí faktory ovlivňující nad-měrné utrácení spotřebitelů za online nákupy, přesněji řečeno za notebooky. Výsledky ukazují, že faktory jako je cena zvoleného pro-duktu, vnímaná cena, vnímaná ekonomická náročnost, vnímaná atraktivita a postoj k půjčování si, nemají statisticky významný vliv na chování spotřebitele. Spotřebitelé mají tendenci volit „zlatou střední cestu“ a obecně mají averzi vůči zadlužování se. Toto platí i v případě, kdy při „zadlužení se“ pomocí splátkového kalendáře, by ve výsledku zaplatili méně. Výsledek poukazuje na důležitost po-chopení potřeb segmentu zejména vysokoškolských studentů.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses