Faktory určujúce rast malých módnych značiek na českom a slovenskom trhu - Duranková, Mária; Pospíšil, Jan, 1983-; Šimůnková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Práca skúma faktory rastu a úspechu malých lokálnych módnych značiek na čes- kom a slovenskom trhu, so zameraním na segment s menej než 10 000 sledovateľmi na Insta- grame, ktorý sa nachádza medzi startupovým entuziazmom a etablovanou značkou. Kvalita- tívny výskum založený na pološtruktúrovaných rozhovoroch s majiteľmi a manažérmi odha- ľuje, že rast značky závisí najmä od kvality produktu, efektívneho využívania digitálnych kanálov (predovšetkým Instagramu) a schopnosti strategicky reagovať na trhové i spoločen- ské zmeny, pričom si značka udržiava autenticitu. Ďalšími kľúčovými faktormi sú diverzifiká- cia príjmov, osobný prístup k zákazníkovi, flexibilný distribučný mix a kontinuita značky. Významné prelomové momenty sú marketingová expanzia a profesionalizácia vedenia. Ziste- nia poskytujú praktické odporúčania pre začínajúcich podnikateľov a rozširujú akademickú diskusiu o dynamike malých módnych značiek na domácom trhu.
Vedoucí práce: Jan Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses