Vliv sociálního systému České republiky a Švédska na zajištění nepředvídatelných životních událostí - Stračiak, Martin; Votava, Libor; Bažantová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu schopnosti sociálního systému České republiky reagovat na nepředvídatelné životní udá-losti, jako je ztráta zaměstnání, dlouhodobá nemoc, invalidita či úmrtí živitele rodiny. Cílem práce je zhodnotit, do jaké míry posky-tuje český systém dostatečnou podporu postiženým domácnostem a jak si v tomto ohledu stojí ve srovnání se švédským modelem soci-ální ochrany. Práce využívá metodu komparativní analýzy legislati-vy, výše a dostupnosti klíčových sociálních dávek, doplněnou o mo-delové výpočty dopadů čtyř krizových situací na tři typy domácností v ČR.
Vedoucí práce: Libor Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses