Identifikace příčin nedorozumění a konfliktů na pracovišti mezi generacemi Z a X ve vybrané organizaci - Mlejnek, Dominik; Vašíčková, Veronika; Lejčková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato práce se zaměřuje na identifikaci příčin nedorozumění a konfliktů mezi 2 zkoumanými generacemi zaměstnanců ve vybrané organizaci. Generační rozdíly v přístupech k práci, komunikaci a preferencích mohou vést k nesouladu v očekávání a způsobovat konflikt mezi starší a mladší generacemi zaměstnanců. Práce analyzuje specifické faktory, které přispívají k těmto nedorozuměním, s využitím smíšené metodologie zahrnující dotazníkové šetření a hloubkové rozhovory. Výsledky studie přinášejí nové poznatky o dopadu generačních rozdílů na pracovní procesy a nabízejí konkrétní doporučení pro zlepšení komunikace a spolupráce mezi generacemi. Implementace těchto doporučení může přispět ke zvýšení efektivity týmové práce, snížení fluktuace zaměstnanců a posílení firemní kultury.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: procesní řízení [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses