Využití technologií AI pro kontinuální monitoraci glykémie a v inzulinových pumpách u pacientů s diabetem mellitem - Hyšperský, Štěpán; Randlová, Kristina; Kandilaki, Daniela, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá využíváním technologií kontinuálního monitorování glukózy a inzulinových pump s prvky umělé inteligence v nemocničních zařízeních České republiky. Cílem bylo zmapovat jejich rozšíření, přínosy, omezení a hlavní překážky implementace z pohledu zdravotnického personálu. Výzkum proběhl formou kvantitativního dotazníkového šetření a výsledky ukázaly, že tyto technologie jsou v praxi široce rozšířeny a většinou hodnoceny pozitivně. Přínosem je zejména zlepšení kvality péče a predikce komplikací. Mezi hlavní bariéry patří finanční náročnost, technické limity a potřeba edukace personálu. Zjištění by měla přispět k efektivnější implementaci moderních nástrojů v diabetologické péči.
Vedoucí práce: Kristina Randlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses