Sebeprezentace rapperů na sociálních sítích a jejich vliv na fanoušky - Svoboda, Filip (2025)
Diplomová práce má za cíl prozkoumat, jak čeští rappeři využívají sebeprezentaci na sociálních sítích a jak tato prezentace ovlivňuje jejich vztah s fanoušky. Práce se zaměří na zmapování klíčových témata v komunikaci rapperů, vnímání těchto aspektů fanoušky a intenzitu vztahu mezi fanouškem a rapperem. Teoretická část probírá sebeprezentaci na sociálních sítích, opinion leadership a dynamiku vztahů k hudebním celebritám. Použitou výzkumnou metodou bude netnografie včetně rozhovorů a následné tématické analýzy. Výsledky na konci práce zdůrazňují témata jako společenský status, komunitu a autenticitu. Intenzita vztahu byla průměrná a potvrdila tak teorii. Na závěr byly formulovány doporučení pro efektivnější marketing umělců na sociálních sítích.