Lokální patriotismus jako faktor úspěšnosti regionálních pivovarů - Medová, Lucie (2025)
Cílem práce je zjistit, jaký vliv má vývoj pivovarnického odvětví na spotřební chování českých pivařů s ohledem na lokální patriotismus a jaké segmenty zákazníků vykazuji nejvyšší podíl lokálního patriotismu. Výzkum probíhal pomocí průzkumu, který kombinoval kvantitativní a kvalitativní metody (dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. Výsledky prokázaly důležitost doplnění kvantitativních metod metodami kvalitativními. Prokázalo se, že lokální patriotismus je i nadále v české kultuře velmi pevně zakořeněn. Práce dále přináší doporučení pro lokální pivovary pro oslovování jednotlivých segmentů spotřebitelů z hlediska rozdělení na příslušnost ke generacím (Z, Y, X, Baby boomers).