Lokální patriotismus jako faktor úspěšnosti regionálních pivovarů - Medová, Lucie; Tripes, Stanislav; Vinš, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cílem práce je zjistit, jaký vliv má vývoj pivovarnického odvětví na spotřební chování českých pivařů s ohledem na lokální patriotismus a jaké segmenty zákazníků vykazuji nejvyšší podíl lokálního patriotismu. Výzkum probíhal pomocí průzkumu, který kombinoval kvantitativní a kvalitativní metody (dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. Výsledky prokázaly důležitost doplnění kvantitativních metod metodami kvalitativními. Prokázalo se, že lokální patriotismus je i nadále v české kultuře velmi pevně zakořeněn. Práce dále přináší doporučení pro lokální pivovary pro oslovování jednotlivých segmentů spotřebitelů z hlediska rozdělení na příslušnost ke generacím (Z, Y, X, Baby boomers).
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses