Udržitelnost systému sociálního zabezpečení v České republice a postoje mladé generace k tomuto systému - Chlupová, Simona; Votava, Libor; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na systém sociálního zabezpečení v České republice. Především se soustředí na jeho udržitelnost v kontextu demografických změn a vývoji ekonomické situace v souvislosti se systémem sociálního zabezpečení. Teoretická část poskytuje ucelený pohled na systém sociální zabezpečení v České republice a vlivy působící na udržitelnost sociálních systémů. Především se soustředí na popis demografické a ekonomické situace v České republice, a také na reformy, které současná vláda pro udržitelnost dělá. V empirické části se práce na základě dotazníkového šetření zaměřuje na zkoumání pohledu mladé generace (18 až 30 let) na systém sociálního zabezpečení. Dále na jejich informovanost, důvěru v sociální systém a jejich finanční připravenost na krizové situace a důchod. Celkově má práce za cíl propojit témata udržitelnosti systému sociálního zabezpečení a postojů mladých lidí k němu.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses