Vliv formulace studijních cílů pomocí metodiky SMART na úspěšnost ve studiu - Marušíková, Klára; Tripes, Stanislav; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem stanovování cílů pomocí metodiky SMART na studijní úspěšnost studentů kombinovaného studia. Cílem práce bylo ověřit, zda systematické plánování pomocí této metodiky může zlepšit organizaci studia, zvýšit motivaci a přispět ke zvládání studijních povinností. Výzkum byl realizován formou experimentu ve třech fázích během akademického roku, do něhož bylo zapojeno 13 studentů. Da-ta byla získávána prostřednictvím opakovaných rozhovorů a analýzy způsobu stanovování studijních cílů. Výsledky ukazují, že využití metodiky SMART mělo pozitivní dopad na plánování, seberegulaci a vnitřní motivaci studentů a zároveň přispělo ke snížení stresu a zlepšení jejich studijní výkonnosti. Práce potvrzuje, že správně formulované cíle mohou být klíčovým nástrojem podpory studijní úspěšnosti, zejména v kombinované formě studia.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses