Istorija russkoj èkonomičeskoj mysli. Tom II, Èpocha domonopolitičeskogo kapitalizma. čast' 1 - Paškov, Anatolij Ignat'jevič, 1900-1988; Institut èkonomiki (Akademija nauk SSSR) (Moskva : Izdatel'stvo social'no-èkonomičeskoj literatury, 1959)
Druhá část analyzuje vývoj ekonomických teorií v období před zrušením nevolnictví. Zaměřuje se na myšlenky ruských osvícenců, státních reformátorů a prvních ekonomických škol, které reflektovaly potřebu modernizace hospodářství a kritiku feudálních struktur.
Nad názvem: Akademija nauk SSSR, Institut èkonomiki
Obsahuje bibliografie
Keywords: 1800-1861; dějiny ekonomických teorií; ekonomické teorie; osvícenství; ekonomické reformy; Rusko; kolektivní monografie; history of economic thought; economics (theory); enlightenment; economic reforms; Russia; collective monographs