Istorija russkoj èkonomičeskoj mysli. Tom III, Èpocha imperializma i buržuazno-demokratičeskich revoljucií v Rossii. Čast‘ 1. - Paškov, Anatolij Ignat'jevič, 1900-1988; Institut èkonomiki (Akademija nauk SSSR) (Moskva : Izdatel'stvo "Mysl'", 1966)
Třetí díl se věnuje ideovým sporům o směřování ruského hospodářství v období feudalismu. Sleduje vliv západoevropských ekonomických teorií – zejména klasické politické ekonomie (Smith, Ricardo), fyziokratismu, utopického socialismu a německé filozofie – na formování domácího ekonomického myšlení. Text ukazuje, jak tyto proudy ovlivnily ruské debaty o reformách, vlastnictví a společenském vývoji.
Nad názvem: Akademija nauk SSSR, Institut èkonomiki
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: 19.-20. století; do 1917; dějiny ekonomických teorií; ekonomické teorie; klasická ekonomie; ekonomické reformy; Východ a Západ; Rusko; kolektivní monografie; 19th-20th centuries; to 1917; history of economic thought; economics (theory); classical school of economics; economic reforms; East and West; Russia; collective monographs