Finanční analýza Československá obchodní banka, a. s. - Srdýnko, Martin; Radová, Jarmila; Babušík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem diplomové práce je provést finanční analýzu Československé obchodní banky, a.s. za období 2019 až 2023 pro potřeby potenciálních investorů. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část práce nazvaná „Metodická část“ se zaměřuje na teoretická východiska finanční analýzy, popisuje jednotlivé ukazatele a metody, které budou při analýze použity. Druhá část, označená jako „Aplikační část“, aplikuje výše uvedenou analýzu na vybraný subjekt. V této části budou zkoumány meziroční změny těchto ukazatelů a také budou porovnány s konkurencí a celým českým bankovním trhem. Na závěr bude provedena strategická analýza, která objasní externí faktory, které na ČSOB působí, aby bylo možné zhodnotit aktuální a budoucí výhled pro investora.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses