Analýza a návrh optimalizace kalkulací na příkladu výrobního zakázkového podniku - Heryán, David; Wagner, Jaroslav, 1977-; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku kalkulací v prostředí zakázkové výroby v průmyslovém podniku. Úvodní teoretická část práce se věnuje problematice ohledně kalkulací nákladů, přičemž zahrnuje vymezení samotného pojmu zakázkové výroby, nákladů, jejich strukturování a způsoby alokace. Následně jsou představeny hlavní kalkulační metody využívané v praxi a objasněna klíčová hlediska spojená s jejich aplikací. Druhá část práce se soustředí na analýzu konkrétního podniku a jeho přístupu ke kalkulaci nákladů u vybraných zakázek. Součástí této části je zpracování výsledné kalkulace, její porovnání s kalkulací předběžnou a následné zhodnocení. Na základě provedené analýzy kalkulací budou navržena zlepšení pro optimalizaci.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses