Uplatňování DPH u obcí - Plechatý, Oskar; Slintáková, Barbora; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou aplikace daně z přidané hodnoty (DPH) v prostředí obcí České republiky, se zaměřením na praktické a legislativní aspekty, které s sebou režim DPH obcím přináší. Cílem práce je stanovit daňovou povinnost k DPH vybrané reálné obce (dále „Obec“), která je pro účely práce anonymizována, za rok 2024. Teoretická část se věnuje vymezení ekonomické činnosti, specifikům veřejnoprávních subjektů v systému DPH a povinnostem obcí jako plátců daně. Praktická část je zaměřena na výpočet daňové povinnosti Obce za kalendářní rok 2024 a srovnání výsledku s tím, jak byla daňová povinnost stanovena přímo Obcí.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses