Analýza vybraných podílových fondů - Semenikhina, Valeriia; Veselá, Jitka; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vybraných otevřených akciových podílových fondů působících na českém trhu. V teoretické části je pozornost věnována vývoji kolektivního investování v České republice, jeho právnímu rámci a typologii fondů kolektivního investování. Praktická část práce je zaměřena na hodnocení výkonnosti čtyř konkrétních fondů pomocí jedno- a dvoudimenzionálních metod, včetně Sharpeova, Sortinova, Treynorova poměrů a Jensenovy metody. Porovnává se jejich výnosnost a míra rizika, aby byl poskytnut přehled o výkonnosti těchto fondů z pohledu investora. Výsledky analýzy ukazují, že mezi zvolenými fondy existují významné rozdíly ve výnosově-rizikovém profilu, které mohou sloužit jako vodítko pro investiční rozhodování.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses