Alternativní měřítka výkonnosti v účetních závěrkách podle IFRS a US GAAP - Matula, Michal (2025)
Cílem této práce je porovnat využívání a prezentaci alternativních výkonnostních měřítek ve výročních zprávách a účetních závěrkách biotechnologických společností vykazujících v souladu s mezinárodními standardy IFRS, jejichž akcie jsou obchodovány na Londýnské burze cenných papírů a společností vykazujících podle standardů US GAAP a kótovaných na burzách ve Spojených státech.