Zdanění příjmů jednatelů - Kozlová, Nikola; Tepperová, Jana; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Předkládaná diplomová práce se věnuje zdanění příjmů jednatelů v kontextu zákona o daních z příjmů i mezinárodního zdanění. Práce se současně věnuje i souvisejícímu sociálnímu a zdravotnímu pojištění. Cílem práce je identifikovat daňové dopady jednatelských smluv a pomocí případových studií a metody komparace identifikovat rozdíly mezi pracovním poměrem a jednatelskou smlouvou v kontextu mezinárodního zdanění. První část práce se věnuje postavení jednatele v české korporaci a jeho právům a povinnostem. Další část práce je věnovaná daňovým aspektům jednatelů z pohledu českého i mezinárodního zdanění a souvisejícímu sociálnímu a zdravotnímu pojištění. V závěrečné části jsou představeny případové studie, na jejichž základě je provedena komparace mezi zdaněním jednatele a zaměstnance v mezinárodním kontextu. Součástí případových studií je také analýza souvisejících smluv o zamezení dvojího zdanění.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses