Strategie budování osobní značky na sociálních sítích a její vliv na firemní branding - Telíšek, Tomáš; Machek, Martin; Kolouchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá strategií budování osobní značky manažerů na sociálních sítích a jejím propojením s firemním brandingem. Cílem práce je popsat základní kroky a klíčové faktory úspěšné osobní značky v online prostředí a zhodnotit, jaký přínos může mít tento přístup pro jednotlivce i pro firmy. Výzkum vychází z kombinace obsahové analýzy 277 příspěvků vybraných manažerů na platformě LinkedIn a polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s respondenty, kteří aktivně budují svou osobní značku a současně komunikují organizaci, ve které působí. Provedená analýza ukázala přínosy sladění zájmů jednotlivců s podporou zaměstnavatele a poskytla přehled efektivních typů a témat obsahu a způsobů, jak propojit osobní profil s firemní komunikací. Rozhovory doplnily pohled na motivace, strategie a možné formy podpory ze strany firem. Výstupy slouží jako praktický návod pro manažery a podklad pro firmy, které chtějí osobní profily zaměstnanců zapojit do své komunikace.
Vedoucí práce: Martin Machek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses