Automobil v podnikání, účetní a daňové aspekty - Lavrenťjev, Simon; Müllerová, Libuše, 1945-; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zabývá účetními a daňovými aspekty automobilu v podnikání podle platných českých právních předpisů. Cílem práce je analyzovat způsoby zařazení automobilu do obchodního majetku, jeho ocenění, odpisování a evidenci v účetnictví podniku. Dále se práce věnuje daňovým pravidlům týkajícím se užívání automobilu pro podnikatelské účely, včetně problematiky odpočtu DPH, daňově uznatelných nákladů a daňových dopadů soukromého využití vozidla. Součástí práce je praktická část, ve které jsou zahrnuty komplexní příklady ilustrující reálné situace účetních a daňových aspektů v souvislosti s automobilem vpodnikání. Práce vychází z platné české legislativy.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses