Ocenění fotbalového klubu SK Slavia Praha jako běžné investice - Buzek, Matyáš; Svačina, Pavel, 1979-; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Cílem této diplomové práce je analyzovat možnosti a přístupy k ocenění fotbalového klubu SK Slavia Praha jako klasické investice ke dni 31.12.2023. Práce zahrnuje provedení finanční a strategické analýzy, která umožní porovnání společnosti s fotbalovým odvětvím v České republice i v zahraničí. Součástí práce je vytvoření finančního plánu a samotné ocenění primárně zaměřené na výnosovou metodu. Dále jsou využity i podpůrné metody ocenění. Práce zkoumá, zda je vůbec možné využít metodu diskontovaných peněžních toků pro ocenění fotbalového klubu a za jakých podmínek by byla tato metoda vhodná. Práce není rozdělena na teoretickou a praktickou část, ale tyto části se vzájemně prolínají.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses