Digitální transformace auditu - Vobořil, David; Křivanec, Oto; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na dopady digitální transformace na auditorskou profesi a proces auditu. Cílem práce je zhodnotit míru vlivu digitální transformace jak z pohledu samotných auditorů, tak z hlediska její prezentace ve výročních zprávách společností. V teoretické části je rozebrán historický vývoj auditu, jeho význam a jednotlivé druhy, přičemž hlavní důraz je kladen na vliv moderních technologií. Praktická část je rozdělena do dvou částí. První analyzuje názory auditorů prostřednictvím dotazníkového šetření, druhá hodnotí míru vlivu digitalizace na výroční zprávy vybraných společností. Tato část navíc obsahuje podrobnou analýzu s grafickým znázorněním vývoje míry vlivu digitalizace v letech 2014–2023. V závěru práce jsou vyhodnoceny výsledky provedených analýz.
Vedoucí práce: Oto Křivanec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses