Srovnání společností Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o. a Mattoni 1873, a.s. se zaměřením na finanční a strategickou analýzu - Iliev, Šimon; Smrčka, Luboš; Kubálek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce je zaměřena na strategickou analýzu dvou předních společností působících na českém trhu nealkoholických nápojů Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o., a Mattoni 1873, a.s. Cílem je provést komplexní hodnocení jejich vnějšího a vnitřního prostředí prostřednictvím souboru analytických nástrojů a posoudit jejich aktuální postavení vůči hlavním konkurentům. V teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy strategického řízení a popsány metody využité při zpracování analýz. Praktická část aplikuje tyto metody na sledované společnosti. Na základě zjištěných výsledků jsou formulována strategická doporučení pro každou společnost, doplněná studií proveditelnosti a rámcovým implementačním plánem. Přínosem práce je identifikace klíčových faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost obou společností a návrh konkrétních opatření, která mohou managementu sloužit jako podklad pro strategické rozhodování a dlouhodobý rozvoj.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses