Zdanění finančních institucí - Šílená, Natálie; Klazar, Stanislav, 1974-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou zdanění finančních institucí. První část práce je teoreticky zaměřena na obecné zdanění finančních institucí v České republice, přesněji na daň z příjmu právnických osob a na daň z přidané hodnoty, přičemž předmětem popisu je i jejich vývoj v čase. V rámci této části jsou také diskutovány důvody pro a proti jejich zdanění. Druhá část je zaměřena na popis přístupů ke zdanění finančních institucí v rámci Evropské unie, pozornost je soustředěna především na daň z finančních aktiv a daň z finančních transakcí. Praktická část je zaměřena na analýzu a komparaci daňové zatíženosti bank vybraných zemí v rámci Evropské unie.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses