Stabilita finančního systému Ukrajiny v období 2014-2024 - Hruber, Emil; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá vývojem finančního systému Ukrajiny v období 2014 až 2024 s důrazem na bankovní sektor (hlavní pozornost je věnována Privatbank, největší bance na Ukrajině), který ve sledovaném období čelil dvěma mimořádně velkým šokům válečných konfliktů. V první kapitole je vymezen teoretický rámec rizik, kterým čelí současný finanční systém na Ukrajině. Druhá kapitola zkoumá vliv bankovní reformy v roce 2014, a její vyvrcholení v podobě znárodnění Privatbank v roce 2016. Třetí kapitola se zaměřuje na vývoj bankovnictví v období plnohodnotné ruské invaze po roce 2022 a na možná rizika významného působení státu na bankovním trhu s potenciálními dopady na celý finanční systém.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses