Právní aspekty externího auditu veřejných financí v České republice a ve Spolkové republice Německo - Vachek, Filip; Louda, Tomáš, 1955-; Jurčík, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá právními aspekty externího auditu veřejných financí v České republice a ve Spolkové republice Německo. Práce porovnává legislativní rámec, institucionální uspořádání a pravomoci nejvyšších kontrolních institucí v obou zemích. Analýza identifikuje významné rozdíly, například v rozsahu kontrolní působnosti a mechanismech zajištění nezávislosti těchto orgánů. Práce dospívá k závěru, že odlišnosti v právní úpravě ovlivňují efektivitu auditní činnosti a úroveň veřejné kontroly hospodaření. Originalita a přidaná hodnota práce spočívá v komparativním přístupu, který umožňuje navrhnout doporučení pro zlepšení české právní úpravy externího auditu na základě německých zkušeností. Práce tak obohacuje poznání v oblasti veřejných financí, externího auditu veřejných financí a práva.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses