Jaké faktory stály za businessovým úspěchem? - Kučera, Oldřich; Poborský, František; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu úspěchu pěti nejbohatších českých podnikatelů současnosti. Cílem je systematicky zmapovat jejich cestu, strategie a klíčové milníky, které vedly k dosažení výjimečných výsledků. Práce se soustředí na identifikaci faktorů, které odlišují těchto top 5 nejúspěšnějších od méně úspěšných konkurentů, a snaží se odhalit společné vzorce vedoucí k podnikatelskému úspěchu. K dosažení těchto cílů je využita kombinace kvantitativních a kvalitativních metod, které umožňují strukturované porovnání jednotlivých případů úspěchu. Výzkum se opírá o dostupná data (zejména z žebříčků Forbes), články, rozhovory s podnikateli a expertní analýzy. Z identifikovaných faktorů úspěchu lze uvést například schopnost identifikovat tržní mezeru, konsolidovat rozhodovací pravomoci pod jednu osobu, expandovat do zahraničí, či využít pokročilé finanční nástroje. Výstupem práce jsou nejen případové studie, ale také zobecněná doporučení pro začínající i etablované podnikatele, která umožňují inspirovat se od těch historicky nejúspěšnějších.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses