Vliv ESG faktorů na oceňovací multiply - Rodionova, Hanna; Rýdlová, Barbora, 1976-; Pláničková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se věnuje analýze vlivu ESG (Environment, Social, Governance) na oceňovací násobitele, které se používají při ocenění podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je věnována obecně úvodu do problematiky ESG, historickému vývoji konceptu včetně očekávání do budoucna, metodologiím agentur poskytujících ESG ratingy a rovněž rešerši literatury ve vymezené oblasti. V praktické části je provedena analýza vlivu ESG ratingu na násobitel EV / EBITDA na evropském energetickém trhu. Dalším výzkumným bodem je úroveň shody mezi ratingy poskytovanými různými agenturami na stejném trhu.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses