Ocenění společnost VF.ELECTRIC s.r.o. - Sedláčková, Jiřina; Šmídová, Radana, 1977-; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Předmětem této diplomové práce je ocenění společnosti VF.ELECTRIC s.r.o., která působí výhradně na českém trhu. Cílem práce je určit tržní hodnotu podniku k 31. 12. 2021, a to za účelem jeho případného prodeje. Práce je strukturována do několika částí, které se skládají z finanční a strategické analýzy, vymezení a prognózy generátorů hodnoty, sestavení finančního plánu za období 2022–2026 a finálního ocenění. Vlastní ocenění bylo realizováno pomocí metody diskontovaných peněžních toků (DCF Entity) a dále doplněno o metodu tržního porovnání a metodu účetní hodnoty.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses