Strategie marketingové komunikace lázeňského zařízení - Nikoliqi, Adelina; Koudelka, Jan; Vildová, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce je zaměřena na marketingovou komunikaci v lázeňském sektoru,konkrétně na Hotel Imperial ve Františkových Lázních. Cílem práce je na základě zjištěných poznatků navrhnout novou strategii marketingové komunikace hotelu, jejímž účelem je nejen udržení stávající klientely, ale také oslovení nových potenciálních návštěvníků. V rámci práce je hodnocena aktuální strategie hotelu a zkoumána specifika jeho klientely. Teoretická část je věnována marketingu služeb a specifikům lázeňského trhu. V praktické části je popsána metodika práce a provedena analýza sekundárních dat MML-TGI, která slouží k segmentaci trhu, dále vyhodnocení dotazníkového šetření spokojenosti stálých hostů a primární kvantitativní výzkum mezi potenciálními klienty. Na základě provedených analýz a výzkumů jsou určena silná a slabá místa zařízení a je navrženo nové zaměření strategie marketingové komunikace.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses