Vykazování nehmotného majetku dle českých účetních předpisu a IFRS - Fazliyeva, Assida (2025)
Cílem bakalářské práce je komparace vykazování nehmotného majetku podle mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) a českých účetních standardů (ČÚS). Teoretická část se zaměřuje na legislativní a teoretické základy nehmotného majetku podle ČÚS a IFRS a popisuje rozdíly i podobnosti mezi systémy. Praktická část se věnuje srovnání účetních závěrek konkrétních společností sestavených podle ČÚS a IFRS se zaměřením na vykazování nehmotného majetku.